Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων για έργα υποδομής ΚΤΕΛ

Με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη συναντήθηκαν οι Πανελλαδικές Ομοσπονδίες Υπεραστικών και Αστικών ΚΤΕΛ της χώρας για κοινά θέματα των κλάδων τους.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την επιβεβαίωση για την υλοποίηση της δράσης που αφορά πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την εγκατάσταση στα ΚΤΕΛ συστημάτων ολοκληρωμένης πληροφόρησης του επιβατικού κοινού καθώς και της έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου και ανάγνωσης καρτών, την επιδότηση για την δημιουργία υποδομών (σταθμοί, αμαξοστάσια κλπ.), την αντικατάσταση των λεωφορείων των ΚΤΕΛ με σύγχρονα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και την κατασκευή του σταθμού των υπεραστικών ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα.

Η συνάντηση και η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και κατέληξε σε αποφάσεις όπως για παράδειγμα την παράταση κατά ένα μήνα της ημερομηνίας υποβολής προτάσεων για το σχετικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ήδη τρέχει ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα ως προς τις συμμετοχές.

Σε δήλωση του ο υπουργός ανέφερε ότι ευελπιστεί σε μια πολύ γόνιμη συνεργασία μεταξύ του κράτους και των δυο κλάδων που προσφέρουν πάρα πολλά στην εθνική οικονομία και στο επιβατικό κοινό ενώ υποστήριξε ότι μέσα από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και των δημοσίων επενδύσεων αλλά και τους εν γένει μηχανισμούς του θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους επιβάτες και την εξασφάλιση πολύ καλύτερων συνθηκών συγκοινωνιών ώστε να μπορεί ο ελληνικός λαός να απολαμβάνει και στο μέλλον υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.

Από πλευράς Ομοσπονδιών στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Υπεραστικών Συγκοινωνιών κ. Σοφοκλής Φάτσιος και από  πλευράς Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών ο Γενικός Γραμματέας κ. Σακελλαρίου Μιχαήλ και ο αντιπρόεδρος κ. Αριστείδης Οφίδης οι οποίοι σε δηλώσεις τους τόνισαν ότι είχαν την χαρά να συναντήσουν τον υπουργό στον οποίο θέσανε σημαντικά προβλήματα που αφορούν τον κλάδο και τις προσφερόμενες υπηρεσίες των φορέων τους, η δε συζήτηση έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα και τους χαροποίησε το γεγονός ότι ο υπουργός ήταν άμεσος και έδωσε εντολές για την επίλυση των προβλημάτων τους.